Update februari 2018

Gisteren, dinsdag 6 februari, ben ik door Kuma vanuit Kinshasa gebeld. Hij had droevig nieuws! Zaterdag 3 februari is Gina (een van de moeders die we met onze stichting opvangen en
begeleiden) opgenomen in het ziekenhuis met ernstige buikklachten. Dinsdag morgen vroeg is ze onverwacht overleden naar het er uit ziet aan een probleem aan haar lever.

Hi dear members of the Etike Nederland Foundation,

We announce the death of our mother daughter in Gina since 02 February 2018 in Kinshasa following an illness.

Program: leaving the body Saturday, February 10 at the morgue of the General Hospital of Kinshasa ISTM - FOBEC

and the burial Sunday in Kinshasa.

May God be our comforter

Gina was een stille iets wat terug getrokken moeder die sinds 2013 bij ons woonde. Gina heeft een zoontje van 8 jaar, Dilanga. Gina en Dilanga waren bijna onafscheidelijk.
Dilanga was altijd bij haar en hij was zeer aan haar gehecht. Heel triest allemaal, de schok is groot! De keiharde realiteit van het leven in Congo laat weer zien hoe moeilijk het hier is in dit land.

Gina is nu ondergebracht in ons mortuarium en gaat as zondag begraven worden. Kuma is daar gelukkig om ons lokale bestuur bij te staan. Helaas is de situatie momenteel zo onduidelijk dat
ik zelf daar niet heen wil/kan/durf. Natuurlijk doet een dergelijk bericht veel met ons allen! Ik heb veel respect voor Kuma en ons lokale bestuur die deze zware zaken te verwerken krijgt.