In 2001 kwam via Eefje Smink de 15-jarige asielzoeker Kusamba (Kuma) Kabare als zaterdaghulp in ons bedrijf Kiezebrink werken. Kuma is als 15-jarige jongen vanuit Kinshasa (Democratische Republiek Congo) door het Internationale Rode Kruis overgebracht naar Nederland. Hij kwam op mijn pad. Ik heb hem leren kennen als een lieve jongen met het hart op de goede plaats. Een harde werker! Door de jaren heen ben ik Kuma als mijn eigen zoon gaan zien, Eefje Smink (overleden in 2011) vervulde de hoofdrol in het leven van Kuma als ‘moeder’. Ook mijn vrouw Lia heeft zich altijd verantwoordelijk gevoeld voor Kuma en zich met liefde voor hem ingezet. Dat had hij ook nodig na alle tegenslag in zijn jeugd.

Via Kuma kreeg ik oog voor de situatie in Congo. Ik ben er tweemaal met Kuma geweest en zag de wonden die er geslagen zijn. Het is onmogelijk je hoofd weg te draaien als je het leed van dit land ziet. En als je het verdriet van Congo gezien hebt wil je helpen. Daarom is de stichting Etike opgericht in Nederland, terwijl in Congo de Foundation Etike werkt. Via deze website laat ik u graag kennismaken met onze stichting. Ik dank u bij voorbaat dat u de moeite wilt nemen om kennis te maken met stichting Etike!

Hanno Kiezebrink

Ontstaan